085 - 044 5200     Zeilmaker 2b, 3861 SM Nijkerk

Moodle

Met tienduizenden geregistreerde omgevingen en meer dan 65 miljoen geregistreerde gebruikers is Moodle een gevestigde orde als elearningsysteem in het onderwijs en bedrijfsleven. Moodle is open source dus gratis te gebruiken. Ook commercieel. Daarnaast is de broncode openbaar en wordt deze elke dag verbeterd en aangevuld door een wereldwijde community. Dit maakt dat de software altijd up-to-date is, beschermd is met de nieuwste beveiliging en uitgerust is met de nieuwste technieken.

Door het open-source karakter is Moodle zeer flexibel en aanpasbaar. Juist daarom hebben wij de keuze gemaakt om met Moodle te werken. De flexibiliteit zorgt ervoor dat Moodle altijd aanpasbaar is aan uw wens en daarom naadloos aansluit bij uw behoeften.

Communicatie

Behoud contact met uw cursisten op verschillende manieren. Via persoonlijke berichten maar ook via openbare fora of zelfs chats kunt u de voortgang bespreken of kunnen cursisten onderling overleggen.

24/7 overal ter wereld

Moodle is webbased wat betekent dat het te benaderen is via de internetbrowser. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Het enige wat u nodig heeft is een computer, tablet of smartphone en toegang tot internet.

Activiteiten om te leren

Een cursus in Moodle bestaat onder andere uit activiteiten. Met deze activiteiten kunt u de leerstof overbrengen naar cursisten. Een Les bevat contentpagina's gevuld met tekst, afbeeldingen en/of video's. Een beetje zoals een Powerpoint- of Keynote presentatie. Een Woordenlijst kan gebruikt worden als encyclopedie net als een Database. Deze kan daarnaast ook ingericht worden voor andere informatie opslag naar wens.

Toetsen

Om de stof te toetsen bij uw cursisten bevat Moodle ook toetsactiviteiten. Met diverse vraagtypes worden de cursisten getest op hun kennis.

Bronnen (bestanden)

Naast activiteiten kan een cursus ook bronnen bevatten. Dit zijn bijvoorbeeld linkjes naar webpagina's, boeken en bestanden. Denk aan PDF files of spreadsheets.

Opdrachten insturen

Om cursussen helemaal interactief te maken kunt u ervoor kiezen om opdrachten te laten insturen. Deze worden vervolgens beoordeeld en krijgen een cijfer.

Feedback

Optimaliseer uw cursussen door feedback te vragen van uw cursisten. De feedback geeft inzicht in de goede en minder goede aspecten van de cursus en kan op deze manier gebruikt worden om te optimaliseren.

Multimedia

Moodle maakt het zeer gemakkelijk om afbeeldingen en video's toe te voegen. Er zijn diverse koppelingen met bijvoorbeeld YouTube, Vimeo, Dropbox, Amazon, OneDrive, Google Docs en ga zo maar door. Daarnaast is het mogelijk om bestanden ook rechtstreeks op de webserver op te slaan met het bestandssysteem van Moodle.

Moodle Plugins

De all-in-one Moodle oplossing van Elearningsysteem.nl is inclusief alle door ons ontwikkelde plugins. De plugins van Elearningsysteem.nl complementeren het systeem en maken het nog krachtiger. Als u gebruik maakt van de all-in-one Moodle oplossing heeft u inspraak in welke plugins wij verder gaan ontwikkelen. U ontvangt deze plugins geheel gratis.

De volgende plugins zijn al gemaakt:

Certificaat plugin

Met deze plugin kunt u uw cursist een PDF document digitaal overhandigen als bewijs van deelname of certificaat. Uiteraard is het certificaat in uw eigen huisstijl met de bijbehorende informatie erop.

Cursussleutels

Met deze plugin kunt u een grote groep toegang geven tot een cursus door middel van cursussleutels. De cursussleutels krijgen een vervaldatum mee en de sleutels zijn uniek. U deze plugin ook gebruiken als een uitgiftesysteem voor vouchers.

Uitgebreid beheer

Als meerdere cursussen gebruik maken van dezelfde lespagina's en/of vragen, bieden we een uitgebreid beheersysteem. Deze zorgt ervoor dat u dezelfde pagina's niet steeds opnieuw hoeft te typen. Gemak dient de mens. Zo maakt deze plugin het beheer van cursussen voor u een stuk makkelijker.

Lespagina styling

Wilt u elke lespagina er hetzelfde uit laten zien? Dan is deze plugin een absolute uitkomst. Geen saaie, statische lespagina's meer maar altijd een mooie opmaak. Met één muisklik zijn er diverse sjablonen in te stellen.

Hardcopy toets

Met deze plugin is het mogelijk om een digitale toets te exporteren naar Microsoft Word zodat u de toets ook offline af kunt nemen. Deze plugin is een uitkomst omdat u toetsvragen nog maar op één plek hoeft vast te leggen. Dubbele wijzigingen of overbodige data behoren hiermee tot het verleden.

Lees meer over onze voordelige tarieven

Neem contact op

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.